//Προσεχή σεμινάρια

Προσεχή σεμινάρια


Σεμινάριο Introduction to Coffee | 20-2-2018

Στην Caffe’ Luigi Academy, το εκπαιδευτικό όχημα του γνωστού ιταλικού οίκου espresso Caffe’ Luigi, η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας!! Η Caffe’ Luigi Academy, προσφέρει μία σειρά από Πιστοποιημένα Σεμινάρια στα πρότυπα που έχει θέσει ο οργανισμός Speciality Coffee Association, για να εξασφαλίσει ότι η εκπαίδευση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και πληροί τα παγκόσμια πρότυπα που έχουν τεθεί απ’ αυτόν.

 

Σεμινάριο: Εισαγωγή στον καφέ (Introduction to Coffee)
Ημερομηνίες: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: Μία ημέρα (10:00 – 18:00)
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 10
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)

Περίληψη σεμιναρίου – Introduction to Coffee

• Ποικιλίες Arabica, Arabica Vs Robusta

• Μέθοδοι Επεξεργασίας και πως επηρεάζουν την γεύση του καφέ

• Άλεση – Με ποιο τρόπο η δόση και το μέγεθος του αλεσμένου καφέ, επηρεάζουν το σώμα και τη γεύση του espresso

• Cupping


Σεμινάριο Brew Skills Foundation | 21-2-2018

Σεμινάριο: Brewing Skills Foundation
Ημερομηνίες: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: Μία ημέρα (10:00 – 18:00)
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)

Περίληψη σεμιναρίου – Brewing Skills Foundation (ενδεικτικά):

• Βασικές Τεχνικές Παρασκευής

• Νερό – Βασικά Ποιοτικά Χαρακτηριστικά

• Εισαγωγή σε έννοιες όπως: brew ratio, στροβιλισμός (turbulence), θερμοκρασία (turbulence) και άλλες παράμετροι

• Συσκευές παρασκευής καφέ: Aeropress, V60, French Press, κλπ.


Σεμινάριο Barista Skills Foundation | 26-2-2018

Σεμινάριο: Barista Skills Foundation
Ημερομηνίες: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: Μία ημέρα (10:00 – 18:00)
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)

Περίληψη σεμιναρίου – Barista Skills Foundation (ενδεικτικά):

• Κατανόηση των γευστικών διαφορών μεταξύ Arabica & Robusta

• Άλεση, Δόση και Tamping – Πώς συνδέονται μεταξύ τους και με ποιο τρόπο επηρεάζουν το φλιτζάνι μας

• Τεχνικές γάλακτος – παρασκευή cappuccino, caffe’ latte, κλπ.

• Καθαρισμός και Συντήρηση εξοπλισμού – Μύλοι Άλεσης, Μηχανές espresso

• Οργάνωση και Καθαριότητα του χώρου εργασίας


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω σεμινάρια επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ

 

Για περισσότερες πληροφορίες των σεμιναρίων επισκεφτείτε: https://www.nikosfilippis.gr/seminars/

2018-08-08T20:09:06+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο