Σεμινάριο Introduction to Coffee | 20-2-2018
Στην Caffe’ Luigi Academy, το εκπαιδευτικό όχημα του γνωστού ιταλικού οίκου espresso Caffe’ Luigi, η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας!! Η Caffe’ Luigi Academy, προσφέρει μία σειρά από Πιστοποιημένα Σεμινάρια στα πρότυπα που έχει θέσει ο οργανισμός Speciality Coffee Association, για να εξασφαλίσει ότι η εκπαίδευση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και πληροί τα παγκόσμια πρότυπα που έχουν τεθεί απ’ αυτόν.
Σεμινάριο: Εισαγωγή στον καφέ (Introduction to Coffee)
Ημερομηνίες: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: Μία ημέρα (10:00 – 18:00)
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 10
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)
Περίληψη σεμιναρίου – Introduction to Coffee
• Ποικιλίες Arabica, Arabica Vs Robusta
• Μέθοδοι Επεξεργασίας και πως επηρεάζουν την γεύση του καφέ
• Άλεση – Με ποιο τρόπο η δόση και το μέγεθος του αλεσμένου καφέ, επηρεάζουν το σώμα και τη γεύση του espresso
• Cupping
Σεμινάριο Brew Skills Foundation | 21-2-2018
Σεμινάριο: Brewing Skills Foundation
Ημερομηνίες: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: Μία ημέρα (10:00 – 18:00)
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)
Περίληψη σεμιναρίου – Brewing Skills Foundation (ενδεικτικά):
• Βασικές Τεχνικές Παρασκευής
• Νερό – Βασικά Ποιοτικά Χαρακτηριστικά
• Εισαγωγή σε έννοιες όπως: brew ratio, στροβιλισμός (turbulence), θερμοκρασία (turbulence) και άλλες παράμετροι
• Συσκευές παρασκευής καφέ: Aeropress, V60, French Press, κλπ.
Σεμινάριο Barista Skills Foundation | 26-2-2018
Σεμινάριο: Barista Skills Foundation
Ημερομηνίες: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018
Διάρκεια: Μία ημέρα (10:00 – 18:00)
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)
Περίληψη σεμιναρίου – Barista Skills Foundation (ενδεικτικά):
• Κατανόηση των γευστικών διαφορών μεταξύ Arabica & Robusta
• Άλεση, Δόση και Tamping – Πώς συνδέονται μεταξύ τους και με ποιο τρόπο επηρεάζουν το φλιτζάνι μας
• Τεχνικές γάλακτος – παρασκευή cappuccino, caffe’ latte, κλπ.
• Καθαρισμός και Συντήρηση εξοπλισμού – Μύλοι Άλεσης, Μηχανές espresso
• Οργάνωση και Καθαριότητα του χώρου εργασίας
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω σεμινάρια επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Για περισσότερες πληροφορίες των σεμιναρίων επισκεφτείτε: https://www.nikosfilippis.gr/seminars/