//Φίλτρα νερού και τα είδη τους

Φίλτρα νερού και τα είδη τους

Τι είναι τα φίλτρα νερού;

Τα φίλτρα νερού είναι συσκευές που καθαρίζουν το νερό από βλαβερές ουσίες και βελτιώνουν τη γεύση και τη μυρωδιά του. Κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του ελληνικού νοικοκυριού, καθώς αποτελούν την πλέον υγιεινή και οικονομική λύση για καθαρό νερό. Αποτελούνται από τη συσκευή ( ή αλλιώς φιλτροθήκη) και το ανταλλακτικό φίλτρο.

Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο που συνδέονται. Οι βασικές κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Φίλτρα νερού άνω πάγκου. Η συσκευή τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται με τη βρύση.
  • Φίλτρα βρύσης. Το φίλτρο τοποθετείται στη βρύση της κουζίνας.
  • Φίλτρα νερού κάτω πάγκου – απευθείας σύνδεση στην παροχή. Το φίλτρο τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται στην κρύα παροχή νερού της μπαταρίας της κουζίνας.
  • Φίλτρο κεντρικής παροχής. Το φίλτρο τοποθετείται στην κεντρική παροχή του σπιτιού (στα ρολόγια) και φιλτράρει το νερό όλου του σπιτιού.
  • Κανάτες με φίλτρο νερού. Το φίλτρο τοποθετείται εσωτερικά σε μία ειδική κανάτα και φιλτράρει το νερό καθώς γεμίζετε την κανάτα.

Φίλτρα νερού άνω πάγκου

Πρόκειται για συσκευές που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Συνδέονται στη βρύση της κουζίνας με ένα διακόπτη με τον οποίο επιλέγετε φιλτραρισμένο ή αφιλτράριστο νερό. Μπορείτε να πλένετε τα πιάτα με το αφιλτράριστο νερό. Αν θέλετε να πιείτε καθαρό νερό, αρκεί να γυρίσετε το διακόπτη.

Φίλτρο νερού άνω πάγκου

Φίλτρα βρύσης

Τα φίλτρα βρύσης συνδέονται στην μπαταρία της κουζίνας. Διαθέτουν διακόπτη εναλλαγής φιλτραρισμένου/αφιλτράριστου νερού, ώστε να πλένετε τα πιάτα χωρίς να ξοδεύετε το ανταλλακτικό φίλτρο άνθρακα.

φίλτρο βρύσης

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από το όνομα, τα φίλτρα αυτά τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Συνδέονται στην κρύα παροχή της βρύσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, το νερό που θα τρέχει θα είναι φιλτραρισμένο.

φίλτρο νερού κάτω πάγκου

Φίλτρα κεντρικής παροχής

Τα φίλτρα κεντρικής παροχής τοποθετούνται στα ρολόγια της πολυκατοικίας ή όπου είναι τα υδρόμετρα. Φιλτράρουν το νερό όλου του σπιτιού. Για την εγκατάστασή του προτιμήστε έναν υδραυλικό.

φίλτρο κεντρικής παροχής

 

Κανάτες με φίλτρο νερού

Οι κανάτες φιλτραρίσματος νερού αποτελούν μία οικονομική λύση στην επεξεργασία νερού. Διαθέτουν έναν εσωτερικό θάλαμο στον οποίο βρίσκεται ένα μικρό φίλτρο νερού. Όπως γεμίζει η επάνω δεξαμενή, το νερό αναγκάζεται λόγω του βάρους του να περάσει από το φίλτρο για να φτάσει στον πάτο της κανάτας.

κανάτα με φίλτρο νερού

Όποια επιλογή και να κάνετε θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας του νερού που πίνετε εσείς και η οικογένειά σας!

2018-10-18T16:45:54+02:00