ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ INTRODUCTION TO COFFEE | 28/01/2020
Σεμινάριο: Εισαγωγή στον καφέ (Introduction to Coffee)
Ημερομηνίες: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
Διάρκεια: Μία ημέρα
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 10
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ – INTRODUCTION TO COFFEE
• Ποικιλίες Arabica, Arabica Vs Robusta
• Μέθοδοι Επεξεργασίας και πως επηρεάζουν την γεύση του καφέ
• Άλεση – Με ποιο τρόπο η δόση και το μέγεθος του αλεσμένου καφέ, επηρεάζουν το σώμα και τη γεύση του espresso
• Cupping
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BARISTA SKILLS FOUNDATION | 04/02/2020
Σεμινάριο: Barista Skills Foundation
Ημερομηνίες: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020
Διάρκεια: Μία ημέρα
Εμπειρία: Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ – BARISTA SKILLS FOUNDATION (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ):
• Κατανόηση των γευστικών διαφορών μεταξύ Arabica & Robusta
• Άλεση, Δόση και Tamping – Πώς συνδέονται μεταξύ τους και με ποιο τρόπο επηρεάζουν το φλιτζάνι μας
• Τεχνικές γάλακτος – παρασκευή cappuccino, caffe’ latte, κλπ.
• Καθαρισμός και Συντήρηση εξοπλισμού – Μύλοι Άλεσης, Μηχανές espresso
• Οργάνωση και Καθαριότητα του χώρου εργασίας
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BREW SKILLS FOUNDATION| 11-02-2020
Σεμινάριο: Brewing Skills Foundation
Ημερομηνία: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020
Διάρκεια: Μία ημέρα
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6
Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ – BREWING SKILLS FOUNDATION (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ):
• Βασικές Τεχνικές Παρασκευής
• Νερό – Βασικά Ποιοτικά Χαρακτηριστικά
• Εισαγωγή σε έννοιες όπως: brew ratio, στροβιλισμός (turbulence), θερμοκρασία (turbulence) και άλλες παράμετροι
• Συσκευές παρασκευής καφέ: Aeropress, V60, French Press, κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ