Loading...
4 05, 2018

Λευκή vs. καστανή vs. μαύρη ζάχαρη – Θερμίδες και διατροφική αξία

2018-08-08T20:09:03+02:00

Η ζάχαρη παράγεται κυρίως από ζαχαρότευτλα, αλλά και ζαχαροκάλαμα. Τα ζαχαρότευτλα, μετά από ειδική επεξεργασία, συμπιέζονται ώστε να εξαχθεί ο φυσικός χυμός τους. Ο χυμός αυτός βράζεται μέχρι να πήξει και να αρχίσουν να δημιουργούνται οι κρύσταλλοι της ζάχαρης, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε μια καστανή κολλώδη ουσία, τη μελάσα. Η μελάσα αποτελεί το τελικό [...]

Λευκή vs. καστανή vs. μαύρη ζάχαρη – Θερμίδες και διατροφική αξία2018-08-08T20:09:03+02:00
19 04, 2018

Δες τι γίνεται στον εγκέφαλο σου όταν πίνεις καφέ

2018-08-08T20:09:04+02:00

Αν το δούμε συνολικά το θέμα (γενικής κατανάλωσης καφέ, σε μια χώρα) η Αμερική είναι στο Νο1 της λίστας, μακράν της δεύτερης. Αν τώρα, προσπαθήσουμε να βρούμε τη χώρα που καταναλώνει τις μεγαλύτερες ποσότητες καφέ, κατά κεφαλή, τα πράγματα γίνονται εξόχως ενδιαφέροντα. Οι Φινλανδοί λοιπόν, και ζουν στην πιο ευτυχισμένη χώρα του πλανήτη και είναι εκείνοι που [...]

Δες τι γίνεται στον εγκέφαλο σου όταν πίνεις καφέ2018-08-08T20:09:04+02:00
4 04, 2018

Σεμινάρια Απριλίου

2018-08-08T20:09:04+02:00

Σεμινάριο Barista Skills Professional| 17-04-2018  & 18-04-2018 Σεμινάριο: Barista Skills Professional Ημερομηνίες: Τρίτη & Τετάρτη , 17 & 18 Απριλίου 2018 Διάρκεια: Δύο ημέρες Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 3 Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer) Σεμινάριο Barista Skills Intermediate | 23-04-2018  & 24-04-2018 Σεμινάριο: Barista Skills Intermediate Ημερομηνίες: Δευτέρα & Τρίτη, 23 & 24 Απριλίου 2018 Διάρκεια: Δύο ημέρες Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 4 Εκπαιδευτής: [...]

Σεμινάρια Απριλίου2018-08-08T20:09:04+02:00
20 03, 2018

Απάντηση στο… αιώνιο ερώτημα: Ο καφές κάνει καλό στην υγεία μας;

2018-08-08T20:09:05+02:00

Η μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, υποστηρίζουν δύο μελέτες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Τα ευρήματα των ερευνών επαναφέρουν στο προσκήνιο την αιώνια διαμάχη σχετικά με τις επιπτώσεις του καφέ στην υγεία μας. Μία μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 520.000 ανθρώπων καιπραγματοποιήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες κατέδειξε ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί [...]

Απάντηση στο… αιώνιο ερώτημα: Ο καφές κάνει καλό στην υγεία μας;2018-08-08T20:09:05+02:00
8 03, 2018

Οι χώρες που πίνουν περισσότερο καφέ το 2017. Που βρίσκεται η Ελλάδα;

2018-08-08T20:09:05+02:00

Η επιχειρηματικότητα των καφέ είναι διαχρονική αξία στην Ελλάδα. Είμαστε όμως και ανάμεσα στους πρωταθλητές στην κατανάλωση καφέ στον κόσμο; Αδιαμφισβήτητα ο καφές παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή των Ελλήνων. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα μας ενώ γύρω από το προϊόν έχει αναπτυχθεί έντονη επιχειρηματικότητα σε τέτοιο βαθμό που η Ελλάδα εξάγει κουλτούρα καφέ. Και όμως [...]

Οι χώρες που πίνουν περισσότερο καφέ το 2017. Που βρίσκεται η Ελλάδα;2018-08-08T20:09:05+02:00
21 02, 2018

Σεμινάρια Μαρτίου

2018-08-08T20:09:05+02:00

Σεμινάριο Barista Skills Intermediate | 01-03-2018  & 02-03-2018 Σεμινάριο: Barista Skills Intermediate Ημερομηνίες: Πέμπτη & Παρασκευή, 1 & 2 Μαρτίου 2018 Διάρκεια: Δύο ημέρες Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 5 Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer) Σεμινάριο Brew Skills Foundation | 05-03-2018 Σεμινάριο: Brewing Skills Foundation Ημερομηνίες: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 Διάρκεια: Μία ημέρα Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 6 Εκπαιδευτής: Νίκος Φιλιππής (Authorized SCA Trainer)   [...]

Σεμινάρια Μαρτίου2018-08-08T20:09:05+02:00
17 02, 2018

Οι θέσεις των σεμιναρίων έκλεισαν!

2018-08-08T20:09:05+02:00

Σας ενημερώνουμε ότι οι θέσεις για τα προσεχή σεμινάρια έχουν συμπληρωθεί! Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τα σεμινάρια που ακολουθούν. Για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια, επισκεφτείτε: https://www.nikosfilippis.gr/seminars/

Οι θέσεις των σεμιναρίων έκλεισαν!2018-08-08T20:09:05+02:00
9 02, 2018

Εξυπηρέτηση πελατών

2018-08-08T20:09:06+02:00

Ποιος κρίνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μιας επιχείρησης; Μα φυσικά οι πελάτες, εκδηλώνοντας την προτίμησή τους και αργότερα την αφοσίωσή τους (πιστότητα) στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Οι καταναλωτές δεν «γνωρίζουν» πάντα τις επιθυμίες τους γι αυτό πρέπει να τους βοηθούμε πάντα στις επιλογές τους. Δώστε πάντα μια δεύτερη επιλογή στους πελάτες σας. [...]

Εξυπηρέτηση πελατών2018-08-08T20:09:06+02:00
2 02, 2018

Οι σημαντικότεροι σεφ των τελευταίων 30 χρόνων

2018-08-08T20:09:06+02:00

Οι δέκα σημαντικότεροι Έλληνες και ξένοι σεφ που εργάστηκαν στην Ελλάδα και επηρέασαν περισσότερο τις εξελίξεις την τελευταία τριακονταετία. Μια τολμηρή και πάντα προσωπική λίστα βασισμένη και σε μια τριάδα άρθρων από τον πρώτο χρόνο του FNL. Αυτό είναι, κατά την γνώμη μου, το top-10 των σεφ που διαμόρφωσαν την ελληνική γαστρονομία τα τελευταία τριάντα [...]

Οι σημαντικότεροι σεφ των τελευταίων 30 χρόνων2018-08-08T20:09:06+02:00
31 01, 2018

Προσεχή σεμινάρια

2018-08-08T20:09:06+02:00

Σεμινάριο Introduction to Coffee | 20-2-2018 Στην Caffe’ Luigi Academy, το εκπαιδευτικό όχημα του γνωστού ιταλικού οίκου espresso Caffe’ Luigi, η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας!! Η Caffe’ Luigi Academy, προσφέρει μία σειρά από Πιστοποιημένα Σεμινάρια στα πρότυπα που έχει θέσει ο οργανισμός Speciality Coffee Association, για να εξασφαλίσει ότι η εκπαίδευση βρίσκεται σε [...]

Προσεχή σεμινάρια2018-08-08T20:09:06+02:00
Load More Posts